Installatiehulp

Sproeiset voor borders

SummerRain sproeiset voor borders
Sproeiset voor borders
Op deze pagina gaan we je uitleggen hoe je de sproeiset voor borders kunt aanleggen. Veel plezier met de aanleg en de tijd die je straks hebt om van je tuin te genieten.

Hoe werkt de installatie?

Bekijk de video hiernaast! Daarin vertellen wij hoe je de SummerRain druppelset voor borders en hagen kunt aansluiten.

het aansluiten van de kraanaansluiting op de slang

Stap 1

Druk de slang in de koppeling (E2) en draai de koppeling aan zodat hij vast zit. Draai vervolgens de slangaansluiting (E9) op de koppeling.

TIP: Leg de slang een tijdje op kamertemperatuur, dan is hij makkelijker te verwerken. Verwerk de slang niet bij een temperatuur lager dan 5°C.

Het aansluiten van de einddop op de slang

Stap 2

Op het andere uiteinde bevestig je een koppeling (E2) met daarop de einddop (E7). Knip de eventueel overtollige slang af met een scherpe snoeischaar. (Let op: niet te kort!)

druppelslang grondpen

Stap 3

Leg de slang door je tuin en zet deze vast met de grondpennen (E10). De pen moet helemaal in de grond tot dat alleen nog de slang en de bovenkant van de grondpen zichtbaar is.

Wil je de slang niet in het zicht hebben dan kun je hem ook ingraven.

sproeiset voor border

Stap 4

Mocht je de sproeiers hoger willen plaatsen dan 30cm, dan kun je twee verlengbuizen (M3) aan elkaar koppelen met een koppelstuk (M4).

aansluiten van een bordersproeier op de buis

Stap 5

Knip de dunne slang op de juiste maat zodat deze lang genoeg is om van de hoofdslang door de verlengbuizen naar de bordersproeier te gaan. Knip hem niet te kort zodat je altijd nog de sproeier kunt verhogen als je planten zijn gegroeid. Bevestig nu het kleine verbindingstuk (M5) aan het uiteinde van de dunne slang. Vervolgens kun je de bordersproeier (M6) op het verbindingstuk plaatsen.

De andere kant van de dunne slang, zonder de micro-sproeier, gaat nu door de verlengbuis totdat de bordersproeier boven aan de verlengbuis zit.

het plaatsen van een spike in de grond

Stap 6

Bevestig de spike (M2) aan de bordersproeier en steek deze in de grond.

het maken van een gaatje in de hoofdleiding

Stap 7

Maak een gaatje in de hoofdslang met de gaatjesprikker (H1) dicht bij de plek waar de sproeier komt. De sproeiers kunnen tot 5 meter van de hoofdslang geplaatst worden.

Met de gaatjesprikker een gaatje gemaakt op de verkeerde plaats? Monteer eenvoudig een stop (M7) op deze plek. Bevestig de spike (M2) aan de bordersproeier en steek deze in de grond.

aansluiten van een aftakking op de aanvoerslang

Stap 8

De aftakkingsplug (M1) heeft twee verschillende kanten. De kant met de twee weerhaakjes moet in het uiteinde van de dunne slang. Druk dan de aftakkingsplug in het gaatje dat je gemaakt hebt in de hoofdslang.

Herhaal stap 5 t/m 8 tot alle sproeiers in de border staan.

Tip! Lukt het niet zo makkelijk om de aftakkingsplug in de slang te krijgen? Gebruik dan de gaatjesprikker! Doe de aftakkingsplug in het gat midden in het handvat, en druk nu de aftakkingsplug rustig in de slang. 

set aansluiten op kraan

Stap 9

Nu kun je de sproeiset, met een tuinslang (niet meegeleverd), aansluiten op de kraan.

Was je handen. Pak iets lekkers te drinken en geniet van je tuin!

Heb je de smaak te pakken en wil je uitbreiden?