Alles voor je tuin Beregening

genieten van de groene tuin

Beregening van tuin tot balkon

Echt genieten van de tuin doe je pas als het gras biljartlaken-groen is en de bloemen in bloei staan. Maar je weet als geen ander dat je daarvoor alle planten moet voorzien van voldoende water. Handmatig met de tuinslang of gieter… Kan dat niet makkelijker? Wij vinden van wel.

Met een beregeningssysteem wordt je tuin of balkon automatisch beregend. Dat betekent dat je planten en gazon optimaal verzorgd worden, zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen. Het systeem besproeit de tuin of balkon gelijkmatig voor een gezonde en weelderige groei. Dát is pas fijn tuinieren.

Druppelset voor bloempotten 5 of 10          SummerRain druppelset voor borders en hagen          SummerRain sproeiset voor borders          SummerRain sproeiset voor gazon         SummerRain verlengset

Tuinberegening aanleggen

Voor je kan genieten van een prachtig groene tuin door tuinberegening, moet je een aantal dingen doen. Wij beschrijven ze stap voor stap.

  1. Planning en ontwerp
    Het aanleggen van een tuinberegening begint bij een beregeningsplan. Welke planten en welk gazon moeten beregend worden en op welke manier kan dit het best worden gedaan? Teken een plan uit. Onthoud dat planten en bloemen een andere waterbehoefte hebben dan gazon. Zij hebben daarom een ander watergeefsysteem nodig. Houd ook rekening met de waterdruk, capaciteit en beschikbare waterbronnen.
  2. Kies het juiste beregeningssysteem
    Er zijn verschillende soorten beregeningssystemen beschikbaar. Selecteer het systeem dat het beste past bij je tuin en je behoeften. Lees hieronder verder over de soorten beregeningssystemen of doe de keuzehulp.
  3. Plaats systeem
    Plaats het systeem op strategische plekken volgens je ontwerp. Zorg ervoor dat ze de hele zone bedekken en zich richten op de planten en het gazon die water nodig hebben. Sluit het beregeningssysteem hierna aan op de kraan.

Soorten beregeningssets

Nergens in de wereld bestaat een tuin die exact hetzelfde is als de jouwe. Jouw tuin is écht uniek. Een mooie gedachte, toch? Een unieke tuin betekent ook een uniek beregeningsplan en beregeningsset. We zetten alle soorten beregeningssets voor je op een rij.

 

Druppelset bloempottenDruppelset voor bloempotten 5 of 10

Deze druppelset zorgt voor de bewatering van jouw planten. Op het juiste moment en op de juiste plaats in de bloempotten. De gelijkmatige bewatering, bij de wortels, voorkomt verdamping en verspilling. Zo bespaar je water en tijd. Lees meer


SummerRain druppelset voor borders en hagenDruppelset borders en hagen

De druppelslang heeft elke 30 cm een druppelaar. Leg de slang langs de wortels of graaf hem in. De druppelslang geeft je planten regelmatig een kleine hoeveelheid water. De gelijkmatige bewatering voorkomt verdamping en verspilling. Zo bespaar je tijd en water.

Lees meer

 

SummerRain sproeiset voor borders

Sproeiset voor borders

Deze sproeiset geeft je tuinplanten van bovenaf water. De sproeiers plaats je tussen je planten. Ze hebben een royaal bereik van 360° rondom. Met de verlengbuizen stem je de sproeihoogte eenvoudig af op de hoogte van je tuinplanten. Groeien je planten? Dan kun je de sproeiers eenvoudig laten meegroeien met extra verlengbuizen. Lees meer

 

 

SummerRain sproeiset voor gazon

Gazon pop-up sproeiset

Met vrijwel onzichtbaar pop-up systeem Gazonset met 4 of 6 pop-up sproeiers die 16 m² of 35 m² gazon water geven. Je kunt deze complete set eenvoudig uitbreiden met de meegeleverde koppeling.

Lees meer

SummerRain verlengset

 

Verlengset

Heb je een gazon met borders of hagen? Of moet je een grotere afstand overbruggen? Met de verlengset koppel je sets eenvoudig of verleng je de afstand in je tuin! Lees meer

 

Het beste beregeningssysteem voor jou

Je weet nu dat jouw tuin uniek is en welke soorten beregeningssystemen er zijn. Maar welk systeem is nu de beste keuze voor jou? Om je te helpen hebben we een keuzehulp voor je ontwikkeld. Aan de hand van jouw antwoorden helpen we je het beste systeem te vinden. Zo weet je zeker dat je tuin optimaal verzorgd wordt, terwijl jij geniet van de welverdiende rust.

Kom je er nog niet uit of weet je niet wat je nodig hebt voor je tuin? Doe de keuzehulp!