Druppelsysteem in de tuin

Druppelset voor bloempotten in werking met twee mensen op een terras

Druppelsysteem in de tuin

Een groene tuin, vol planten en insecten. Daar genieten we allemaal van. Met een groene tuin stimuleer je de biodiversiteit en creëer je je eigen paradijs. Maar zo’n tuin heeft aandacht nodig, en water in het bijzonder. Een druppelsysteem in je tuin helpt je daarbij. Een druppelsysteem is een systeem dat jouw planten tot aan de wortels de juiste hoeveelheid water geeft. Dat stimuleert de ontwikkeling van planten en bespaart bovendien water.

Iedere tuin is uniek. Ook de jouwe. Jouw tuin verdient daarom een beregeningssysteem dat perfect aansluit bij de grootte, opstelling en planten van jouw tuin. Onze keuzehulp helpt je de juiste keuze te maken.

Druppelsets voor planten, borders en hagen

Druppelsets kunnen je helpen planten, borders en hagen water te geven. Kies dan wel de juiste set voor de juiste situatie.

 

Druppelset voor bloempotten 5 of 10

Druppelset voor planten in bloempotten: voor planten in bloempotten kies je de ‘Druppelset Bloempotten’. Met deze set geef je meerdere bloempotten water in een handomdraai. Letterlijk.

Per druppelaar komt ongeveer 2 liter water per uur vrij. Controleer hoeveel water jouw plant nodig heeft en pas daar het aantal druppelaars op aan. Houd ook rekening met de hoeveelheid neerslag en temperatuur.

 

SummerRain druppelset voor borders en hagen

Druppelset voor borders en hagen: voor borders en hagen is er de ‘Druppelset Borders & Hagen’. Met deze set geef je moeilijk te bereiken borders en hagen makkelijk de juiste hoeveelheid water. Heb je borders met veel kleine planten? Leg de slang dan op een onderlinge afstand van 50 centimeter.

Gebruik je de set voor de eerste keer? Laat de kraan dan 30 minuten lopen. Kijk of er plassen ontstaan of dat de grond juist droog blijft. Zo weet je hoeveel water jouw planten nodig hebben. De 25 meter-set verbruikt ongeveer 87,50 liter water per half uur, de 50-meter set 175 liter.

De voordelen van ons automatisch druppelsysteem

Het is meer dan begrijpelijk dat je niet altijd tijd hebt om je tuin te onderhouden. Toch hebben je planten water nodig om tot volle bloei te komen. Een druppelsysteem in de tuin geeft de hulp die je nodig hebt om je tuin helemaal tot zijn recht te laten komen. Een druppelsysteem heeft meerdere voordelen.

Altijd de juiste hoeveelheid water

Met een druppelirrigatiesysteem regel je zelf hoeveel water aan je planten gegeven moet worden. En hoe vaak. Of je nu planten hebt die veel water nodig hebben, of juist heel weinig. Een druppelsysteem druppelt je planten letterlijk bij. En dat betekent dat rondgaan met de gieter of tuinslang niet meer nodig is. Zorgeloos genieten van je tuin, noemen we dat.

Oh, voor we het vergeten. Het grootste voordeel is misschien wel dat je minder water verspilt. Omdat je precies de juiste hoeveelheid water toedient, gaat er geen kostbaar water verloren.

Water geven waar het effect heeft

Planten nemen water op via hun wortels. Maar als je water geeft met een gieter of tuinslang, komt niet al het water bij de wortels terecht. Dat komt onder andere door verdamping. Met een druppelsysteem komt wél al het water daar waar het het meest nodig is. Ook dat zorgt voor minder waterverspilling.

Eenvoudig installeren met het plug ‘n rain systeem

Plug en rain! Zo simpel is de installatie van onze druppelsystemen in de tuin. Dit is wat je moet doen:

  1. Draai een koppeling op de druppelslang en draai hem aan totdat hij goed vastzit;

  2. Draai de slangaansluiting op de koppeling;

  3. Draai de andere koppeling vast aan het einde van de slang. Bevestig daar de einddop.

  4. Heb je een druppelset voor bloempotten? Bevestig dan een druppelaar in de hoofdslang en prik de spike in de pot.
    Heb je een druppelset voor hagen? Leg de slang in de tuin en zet hem vast met grondpennen. Druk de pennen door, totdat je alleen de haak nog ziet. Je kunt de slang ook ingraven tot maximaal 10cm diep.

  5. Koppel je tuinslang aan de open koppeling van de druppelslang.

  6. Draai de tuinkraan open en controleer of de druppelslang goed werkt.

Wil je dat je druppelsysteem in de tuin helemaal automatisch werkt? Installeer dan de sproeicomputer. Dan geeft je druppelslang water via een tijdschema en hoef je echt alleen maar te genieten van je tuin.

Altijd een groene tuin met onze SummerRain druppelsystemen

De wereld, en met name jouw tuin, steeds een beetje groener te maken. Dat doen we samen met de druppelsystemen van SummerRain. Stimuleer de biodiversiteit in je tuin, verminder de verspilling van water en verleng de levensduur van je planten, borders en hagen. Het enige wat jij moet doen, is zo nu en dan de kraan opendraaien. Dat is optimaal genieten van je tuin in slechts één handomdraai.