Druppelslang in de tuin

Slang aanleggen in de border

Druppelslang in de tuin

Je tuin bewateren zonder zelf rond te gaan met de tuinslang of gieter? Denk dan eens aan een druppelslang. Een druppelslang is een flexibele slang met kleine druppelaars op een afstand van 30cm van elkaar. Door deze druppelaars druppelt gelijkmatig water rechtstreeks naar de wortels van je planten, bloemen of hagen. De slang doet dus het werk voor je, en dat heeft zo zijn voordelen.

Met een druppelslang in de tuin zorg je ervoor dat elke plant precies de hoeveelheid water krijgt die nodig is, op de plek waar dat nodig is. Dat bevordert de groei van de plant of bloem en vermindert waterverspilling. Bovendien beperk je de groei van onkruid door alleen de wortels van je planten te voorzien van water. Maar het grootste voordeel is misschien wel dat je met een druppelslang in de tuin alleen je buitenkraan open hoeft te draaien om je planten en bloemen maximaal te verzorgen.

Zijn druppelslangen een duurzame keuze?

De zorgen over het milieu en water groeien. Juist daarom is het belangrijk om zorgvuldig met ons water om te springen. Een druppelslang helpt daarbij. Door het efficiënte irrigatiesysteem verspil je minder water en draag je bij aan een groenere wereld.

Eenvoudig zelf druppelslangen aanleggen

Een ander voordeel van een druppelslang? Hij is heel eenvoudig zelf aan te leggen. Let wel goed op dat je de juiste druppelslangset koopt voor jouw tuin. Als je twijfelt welke druppelslangset de juiste voor jou is, vul dan eerst onze keuzehulp in.

Heb je de juiste druppelslangset voor je? Dan is het een kwestie van plug en rain. Draai de koppelingen aan elkaar en eindig met de einddop. Bevestig een druppelaar in de hoofdslang en prik een spike in de pot als je een druppelslangset voor bloempotten hebt.

Heb je een druppelslangset voor borders en hagen? Leg dan de druppelslang in de tuin, zet hem vast met grondpennen of graaf hem tot maximaal 10cm diep in. Koppel de open koppeling van de slang aan de tuinslang, draai de kraan open en geniet van ‘de regen’. Zo makkelijk is het aanleggen van een druppelslang.

Druppelslangsets voor bloempotten, borders en hagen

In het assortiment van SummerRain vind je twee soorten druppelslangsets. Dat zijn de druppelslangset voor planten in bloempotten en de druppelslangset voor borders en hagen.

  • Druppelslangset voor planten in bloempotten: voor planten in bloempotten kies je de ‘Druppelslangset Bloempotten’. Met deze set geef je meerdere bloempotten water in een handomdraai.
  • Druppelslangset voor borders en hagen: voor borders en hagen is er de ‘Druppelslangset Borders & Hagen’. Met deze set geef je moeilijk te bereiken borders en hagen makkelijk de juiste hoeveelheid water. Heb je borders met veel kleine planten? Leg de slang dan op een onderlinge afstand van 50 centimeter.

Kies de perfecte druppelslang voor jou

Iedere tuin is uniek. De een is moestuintje, de ander bevindt zich op een balkon en weer een ander bestaat voornamelijk uit gras. Daarnaast speelt ook de grootte van het te bewateren stuk tuin een rol. Het zal je daarom niet verbazen dat het belangrijk is de juiste druppelslangset voor je tuin te kiezen.

De keuzehulp van SummerRain helpt je daarbij. Tijdens de keuzehulp word je gevraagd naar je type tuin, de grootte en de gewenste beregening. Binnen slechts 1 minuut weet je welke druppelslangset past bij jouw tuin.

Druppelslang kopen?

De wereld, en met name je tuin, een beetje groener maken. Met de druppelslangsets van SummerRain geef je je tuin de verzorging die het verdient én draag je bij aan het verbeteren van het milieu. Bekijk alle druppelslangen in ons assortiment.