Automatisch beregenen; hoe werkt dat? Wat zijn de voordelen van automatisch beregenen?

Beregeningscomputer

Je hebt niet altijd tijd om de kraan voor je sproeisysteem open te draaien. Toch heeft je tuin iedere week – of soms zelfs iedere dag – voldoende water nodig. Met een beregeningscomputer (ook wel besproeiingscomputer of besturingscomputer genoemd) stel je in wanneer je sproeisysteem de tuin moet beregenen. Zo houd je je tuin altijd kleurrijk, zelfs als je er niet bent. Bovendien bespaar je water en tijd. Zo blijft de tuin met een automatische beregening in de beste conditie.

Onderhoud van het gazon

Automatisch je tuin sproeien met een beregeningscomputer

Een beregeningscomputer sproeit je tuin helemaal automatisch. Het enige wat jij hoeft te doen, is aangeven wanneer je sproeisysteem moet starten met beregenen. Dat kan handmatig en volgens een vooraf ingesteld beregeningsschema. Dat doe je in de SummerRain_BT-app. Download deze app via Google Play of in de App Store.

Beregeningscomputer aansluiten

Het aansluiten van de beregeningscomputer is eenvoudig. Haal de computer uit de doos, plaats de batterijen in het apparaat en installeer de besturingscomputer tussen de kraan en de aanvoerslang.

Zet de beregeningscomputer aan door op de witte knop te drukken. Hij is nu klaar om te verbinden met de app. Dit doe je via Bluetooth. Zoek in de SummerRain_BT app naar je beregeningscomputer, deze heet ‘PG6053’.

Wat zijn de voordelen van een beregeningscomputer?

Natuurlijk is het prettig als je zeker weet dat de planten en het gras in je tuin in goede handen zijn, ook als je een dag niet thuis bent. Maar een beregeningscomputer heeft meer voordelen.

Houd je tuin in optimale gezondheid

Als plantenliefhebber weet je dat planten verzorgen een nauwkeurig klusje is. Zeker het geven van water. Met te veel water verdrinkt de plant of het gras. Met te weinig water drogen ze uit. Een beregeningscomputer zorgt ervoor dat je altijd de juiste hoeveelheid water verspreidt.

Bespaar slim water en tijd

Met een beregeningscomputer snijdt het mes aan twee kanten. Je bespaart slim water omdat je altijd de juiste hoeveelheid water gebruikt voor je beregening. Bovendien zet je je beregeningssysteem uit als er een hevige regenbui wordt verwacht. Ook zo bespaar je water.

Daarnaast bespaart een beregeningscomputer je een hoop tijd. Het is niet nodig om de kraan zelf open te draaien en is het niet nodig om met de tuinslang rond te gaan. Zo geniet je altijd optimaal van je tuin.

Eenvoudig te bedienen en aan te passen

Met een beregeningscomputer ben je in staat om een geprogrammeerd irrigatieschema in te stellen op basis van jouw behoeften. Dat doe je eenvoudig via de app. Daar automatiseer je het beregeningsproces en zorg je ervoor dat planten altijd de juiste hoeveelheid water krijgen.

Hoe werkt een beregeningscomputer?

De beregeningscomputer van SummerRain stuurt het beregeningssysteem aan met behulp van magneetkleppen. Wanneer het systeem wordt geactiveerd, opent de magneetklep, waardoor water naar de juiste zone stroomt. Na de geprogrammeerde beregeningsduur sluit de magneetklep en stopt de watertoevoer. Dit proces herhaalt zich volgens de instellingen in de app.

Breid je beregeningsysteem uit met onze beregeningscomputer

Je tuin de aandacht geven die het verdient, dat doe je makkelijk met onze beregeningscomputer. Installeer en programmeer de beregeningscomputer en je bent klaar. Zo houd je je tuin in optimale gezondheid en bespaar je water en tijd. Dat is goed voor het milieu, en voor jou. Want het enige wat jou nog rest, is optimaal genieten van je tuin.