Sproeisysteem in de tuin

pop-up sproeier in werking op een gazon

Sproeisysteem in de tuin

Zorgeloos genieten van de tuin, terwijl je planten precies de verzorging krijgen die ze nodig hebben. Dat is wat je mag verwachten van een sproeisysteem in je tuin.

Een sproeisysteem in de tuin is een systeem dat water geven aan planten, gazons en ander groen in de tuin plotseling heel makkelijk maakt. Hoe? Nou, zo: een sproeisysteem bestaat uit een netwerk van leidingen en sproeiers die zijn ontworpen om water gelijkmatig en gecontroleerd over de tuin te verspreiden. Al het groen in je tuin krijgt hierdoor precies de juiste hoeveelheid water, zonder dat je met de tuinslang of gieter rond hoeft. Fijn, toch?

Iedere tuin is uniek. Ook de jouwe. Jouw tuin verdient daarom een beregeningssysteem dat perfect aansluit bij de grootte, opstelling en planten van jouw tuin. Onze keuzehulp helpt je de juiste keuze te maken.

Kom je er nog niet uit of weet je niet wat je nodig hebt voor je tuin? Doe de keuzehulp!

De voordelen van ons automatisch sproeisysteem

De tuin onderhouden, dat lukt niet altijd. Door een drukke agenda schiet het bewateren er vaak bij in. Toch kunnen je planten en gazon niet zonder water. Hoe fijn is het dan dat je al het groen in je tuin automatisch water kunt geven? Een sproeisysteem in je tuin heeft meerdere voordelen.

watergevecht in een groene tuin met pop-up sproeiers

Nauwkeurig en gelijkmatig sproeien

De hoeveelheid water die je geeft is van groot belang voor de groei van je gazon of planten. Te veel water kan het groen doen verdrinken, bij te weinig water drogen ze uit. Ons sproeisysteem helpt je planten en gazon nauwkeurig en gelijkmatig te sproeien.

 • Een sproeiset voor het gazon van 16 m2 met 4 sproeiers sproeit ongeveer 199 liter per uur (bij 2.07 bar en een hoek van 90 graden).
 • Een sproeiset voor het gazon van 35 m2 met 6 sproeiers sproeit ongeveer 614 liter water per uur (bij 2.07 bar en een hoek van 90 graden).
 • Een sproeiset voor borders van 16 m2 met 4 sproeiers sproeit ongeveer 480 liter per uur.
 • Een sproeiset voor borders van 32 m2 met 8 sproeiers sproeit ongeveer 960 liter per uur.

Duurzaam watergebruik

Wist je dat iedere Nederlander per dag meer dan 100 liter water verbruikt? Een groen milieu begint bij jezelf. En dat geldt ook voor het bewateren van je tuin. Met het automatische sproeisysteem van SummerRain geef je je planten precies de juiste hoeveelheid water. Niet te veel, niet te weinig. Daarmee verminder je waterverspilling en help je het milieu een handje. Fijn, toch?

Eenvoudig installeren met het plug ‘n rain systeem

Benieuwd hoe je ons sproeisysteem installeert in je tuin? We nemen alle stappen stapsgewijs met je door. Zo lees je zelf hoe gemakkelijk de installatie is. Dit is wat je moet doen:

 1. Bepaal waar het sproeisysteem moet komen. Houd er rekening mee dat sproeibogen elkaar moeten overlappen: aan het eind van een boog valt namelijk minder water dan aan het begin;
 2. Bepaal waar leidingen naar de sproeiers moeten liggen;
 3. Leg de leidingen aan. Maak een sleuf in de grond van ongeveer 15 centimeter diep en leg de slang in die sleuf. Gebruik het T-stuk om sproeiers aan elkaar te koppelen;
 4. Bevestig die knie-koppeling op de plek waar de sproeier komt;
 5. Bevestig de sproeier op de knie-koppeling. Zorg ervoor dat de sproeier verticaal uit de grond komt;
 6. Herhaal stap 4 en 5 voor alle sproeiers;
 7. Bevestig een koppeling aan het begin van de slang en draai de slangaansluiting erop;
 8. Bevestig een koppeling aan het eind van de slang en draai daar de einddop op;
 9. Sluit de sproeiset aan op de kraan en test het systeem.
 10. Werkt het systeem? Gooi dan alle sleuven dicht.
 11. Stel de sproeihoek van de sproeiers in door aan de bovenkant van de sproeier te draaien.
 12. Stel het sproeibereik in door aan de onderste ring van de sproeier te draaien.

Wil je dat je sproeisysteem in de tuin helemaal automatisch werkt? Installeer dan de sproeicomputer. Dan geeft je sproeisysteem water via een tijdschema en hoef je echt alleen maar te genieten van je tuin.

Altijd een groene tuin met onze SummerRain sproeisytemen

Samen met de druppelsystemen van SummerRain dragen we bij aan het vergroenen van de wereld, met name in jouw eigen tuin. Deze systemen bevorderen biodiversiteit, verminderen waterverlies en verlengen de levensduur van je planten, borders en hagen. Het enige wat jij hoeft te doen, is af en toe de kraan opendraaien. Op die manier kun je met één simpele handeling optimaal genieten van je tuin.