vrouw met meisje en bloempotten
21 juni 2023

Waarom kiezen voor beregeningssysteem

Hoe zorg jij met minimaal onderhoud voor een prachtige tuin met gezonde planten, struiken en borders vol groen en kleur? Dit moet je weten.

Voor een tuin vol groen hoef je weinig te doen!

Even een misverstand uit de wereld helpen: een tuin vol planten, struiken en een gazon levert alleen maar onderhoud op. Dat hoeft dus niet! Richt je tuin slim in. Neem een taxus of laurier voor de haag. Of een klimop voor tegen de schutting. Ze zijn tevreden met een klein slokje water, verder redden ze zichzelf wel. Allergisch voor onkruid? Plant bijvoorbeeld een onderhoudsarme bodembedekker als de schijnaardbei in de borders. Onkruid is kansloos, je schoffel kan in de schuur blijven.

Ben je niet continu aan het water geven?

Natuurlijk heeft een gezonde tuin veel water nodig. Veel werk zou je denken, want door de droogte schreeuwt jouw tuin veel vaker om een douche dan normaal. Aan de andere kant is water besparen een must. Het nationale watertekort is immers groot. Maar ja, planten of het gazon vaak sproeien kost bakken met water. Toch kan je ondanks de droogte een schitterende tuin creëren. Met gezonde planten, bloemen en struiken. Een fraai gazon en borders vol kleur en spetterend groen. Zonder dat jij er je handen aan vol hebt!

Bespaar water en moeite

Goed. Voor een tuin in topconditie is het dus belangrijk dat de planten en het gazon regelmatig water krijgen. Een tijdrovende, steeds maar terugkerende klus waar je behoorlijk wat discipline voor op moet brengen. Door jouw tuin zo onderhoudsvrij mogelijk in te richten heb je daar al wat meer tijd voor. Maar wat als je helemaal geen omkijken meer zou hebben naar het sproeien? Terwijl je geen zee van water verspilt maar er juist op bespaart? Dat klinkt als een mooie droom voor tuinliefhebbers, maar het kan gewoon. En het is nog heel eenvoudig ook.

Water geven wordt voor je gedaan

Met een heel eenvoudig te installeren ‘plug ‘n rain’ watergeefsysteem maak je het jezelf gemakkelijk. Jouw planten, borders, bomen en gazon krijgen precies de juiste hoeveelheid water. Het beregeningssysteem doet automatisch het werk voor je, keer op keer. En jij houdt tijd over om van je prachtige tuin te genieten. Bovendien kun je tot wel 70% water per jaar besparen.

Sproeiset voor je borders

Om je tuinplanten zonder moeite van de droogte te redden is een waterbesparende sproeiset voor borders heel handig. Zo’n complete set sluit je in een wip aan, zelfs met twee linkerhanden. Struiken, bodembedekkers en het andere plantenleven krijgen dan automatisch hun waterrantsoen. Precies waar en wanneer het nodig is.

Sproeiset voor je gazon

Deze volledig automatische sproeiset is een kei in water besparen! Hij geeft jouw gazon water terwijl jij zorgeloos van je tuin geniet, op een terrasje zit of Netflix kijkt. De draaibare pop-up sproeiers zijn verzonken in het gazon. Je ziet ze dus niet, alleen voor het sproeien poppen ze even boven de grond. Ja, ze zijn grasmaaier-proof. Let op hoe jouw gazon ondanks de droogte z’n gezonde groene tint houdt!

Borders en hagen vanzelf bedruppeld

Ook om je border of haag te verzorgen hoef je geen enkele moeite te doen. Deze druppelset is er speciaal voor om deze plekken in je tuin moeiteloos een goed verdeelde hoeveelheid vocht aan te bieden. Af en toe geven de sproeiers namelijk een kleine hoeveelheid water af. Dat gaat allemaal vanzelf, wel zo fijn als jij niet teveel onderhoud aan je tuin wilt.

Druppelset voor planten in potten

Hiermee voorkom je een grote, verspillende plens water, de schrik van iedere potplant. Deze druppelset zorgt voor gelijkmatige, druppelsgewijze bewatering bij de wortels. Zo krijg je geen waterval via de onderkant van de pot. En de plant hoeft niet bang te zijn dat z’n wortels door overtollig water gaan rotten. Je kunt de regelmaat van druppelen heel precies instellen.

Met de app is het helemáál een eitje

Wil je zonder teveel moeite een tuin als een groene oase? Breid je beregeningssysteem uit met een besturingscomputer. Vanaf je bank of lounge fauteuil stel je met de app in wanneer je planten automatisch worden bedruppeld. Ze krijgen dan steeds op de juiste tijd de juiste hoeveelheid water. Lekker zuinig dus, en ideaal als je fan ben van een een onderhoudsvrije tuin!

Nog even kort de voordelen

  • Moeiteloos een prachtig verzorgde, gezonde tuin!
  • Water geven gaat automatisch. Thuisblijven hoeft niet.
  • Je bespaart tot wel 70% water per jaar.
  • Geen geëmmer meer met tuinslangen en sproeiers.
  • Water op de juiste momenten voorkomt verdampen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier de SummerRain producten of neem contact op met jouw SummerRain dealer in de buurt.