genieten van bellenblaas in een groene tuin
21 juni 2023

Zonder zorgen over je planten op vakantie

Vakantie in zicht! Jij hebt er zin in, maar jouw groene maatjes blijven eenzaam achter.

SummerRain druppelset voor bloempotten op een balkon

Vakantie in zicht! Jij hebt er zin in, maar jouw groene maatjes blijven eenzaam achter. Natuurlijk zijn er allerlei manieren om jouw tuinplanten, balkonplanten of moestuin water te geven tijdens de vakantie. De buren vragen bijvoorbeeld. Maar het blijft een beetje improviseren. Terwijl je maar moet afwachten of je planten regelmatig de juiste hoeveelheid water krijgen. Wil jij zorgeloze zekerheid? Je kunt je planten automatisch water geven in de vakantie, zonder dat je er omkijken naar hebt!

Regelmatig de juiste hoeveelheid water

Terwijl jij in een tropisch zwembad plonst, of in je camper door Spanje toert, voelen je planten zich minder zonnig. Natuurlijk kan de ene plant wat beter tegen lang alleen zijn dan de ander. Een vlinderstruik zingt het wel een tijdje uit. Maar bloeiende planten bijvoorbeeld, gaan al snel hun verzorging missen. Regelmatig de juiste hoeveelheid water, dat is het recept. Helemaal voor de planten op je balkon, in potten en bakken of in je moestuin. Maar water verdampt snel in de zomer. Zeker tijdens lange droge periodes, die steeds vaker voorkomen. Wat te doen?

Schakel slim hulptroepen in

Je planten gaan jou en hun regelmatige dosis water missen. Zeker als jij langer dan een week van huis bent. Natuurlijk kun je vrienden, familie of de buren inschakelen die jouw planten automatisch water geven als je op reis bent. Maar stel dat ze zelf toevallig ook net op vakantie gaan. En je moet er ook maar zin in hebben om anderen te vragen. Wordt het toch hulptroepen inzetten? Doe het slim en leg ze uit wanneer ze water moeten geven en hoeveel. Dat kost wat extra moeite, maar jouw groene thuisblijvers worden er vrolijk van.

Zorg voor een checklist

Elke plant, haag of groente heeft zijn eigen dosis water nodig. De een meer en vaker dan de ander. Je gazon sproeien is iets heel anders dan balkon bloemen of tomaten water geven. Gaat iemand voor jouw planten zorgen? Geef dan een checklist met de drinkbehoeften van jouw planten. Leg ook uit dat teveel water geven niet goed is. Als er plassen ontstaan duwt het water de lucht uit de grond. De wortels van je planten verdrinken dan als het ware. Geef je planten in potten en bakken teveel water ineens, dan blijft het onderin de pot staan. De wortels van je planten kunnen dan gaan rotten.

Neem voorzorgsmaatregelen

Droge grond door verdamping ga je tegen door de bodem te bedekken. Bijvoorbeeld met gemaaid gras of houtsnippers. De zon kan de grond dan minder opwarmen. En de wind droogt de grond minder snel uit. Zet de buuf de tuinsproeier aan? Vraag om dat niet in de volle zon te doen. De bladeren kunnen verbranden, want druppels werken als een vergrootglas. En door de zon verdampt veel water direct. Bovendien stroomt het weg voordat je planten er goed van kunnen drinken. Een paar rondjes met de tuinslang werkt beter!

pop-up sproeier in werking op een gazon

Dé oplossing: automatisch watergeefsysteem

Wil je zeker weten dat jouw groene thuisblijvers lekker gezond blijven als jij ze een tijdje alleen laat? Met SummerRain installeer je verrassend eenvoudig een vrijwel onzichtbaar, ‘plug ‘n rain’ systeem voor tuinberegening. Een SummerRain systeem geeft je planten automatisch op de juiste tijd de juiste hoeveel water. Zo kun jij zorgeloos van je vakantie genieten. Bovendien bespaar je tot wel 70% op water. Wel zo duurzaam!

Kies gemakkelijk je ideale systeem

We hebben allerlei slim samengestelde sets voor tuin, balkon en moestuin. Je kunt je systeem ook voorzien van een beregeningscomputer. Via de SummerRain app is het kinderspel om vanaf je vakantiebestemming automatisch de planten water te geven. Op onze website vind je een video hoe het werkt en een handige keuzehulp. En o ja, zo’n watergeefsysteem is natuurlijk ook de rest van jaar ideaal. Alvast een fijne vakantie!

Hier vind je meer informatie over een automatisch watergeefsysteem, dat je zelfs met een app vanaf je vakantieadres kunt bedienen.