druppelslang
15 januari 2023

BEREGENINGSSYSTEMEN: waterzuinig en super handig

Een beregeningssysteem bewatert planten, de haag en het gazon automatisch en bespaart tot 70% water. Ontdek hoe makkelijk het is!

Druppelaar in een bloempot

Beregeningssystemen: slim en zuinig al jouw groen bewateren

Je gaat voor mooie en gezonde planten in de tuin. Met fraai, decoratief groen, volop bloemenpracht en een gazon om door een ringetje te halen. En dat het hele jaar door. Maar ja, daar heb je je handen snel aan vol. Vooral water geven is een van de steeds terugkerende klussen. Zeker in droge periodes, waar we steeds vaker mee te maken krijgen. Zoek je een oplossing waardoor je niet om de haverklap in actie hoeft met de tuinslang, volle gieters en emmers water? Denk dan eens aan een beregeningssysteem. Water geven wordt automatisch en professioneel voor je gedaan.

Bespaar een zee van water

Het is kan een hele uitdaging zijn om jouw gazon, borders en hagen het hele jaar in topconditie te houden. Welke plant heeft hoeveel water nodig en op welke momenten? Elke plant, struik, haag, gazon en de planten in potten en bakken, allemaal hebben ze een eigen wateragenda. Met een automatisch watergeefsysteem hoef je daar niet meer over na te denken. De watergeefklussen worden het hele jaar door voor je gedaan. Ondertussen kan zo’n beregeningssysteem tot wel 70% water besparen! Een fijn idee, zeker als het in tijden van droogte belangrijk is om geen water te verspillen.

En bespaar een zee van tijd

De tuinliefhebbers zijn nog moe van het water geven in de afgelopen hete en droge zomer. Ondanks alle inspanningen zijn sommige planten toch verkleurd of dor en krijgt het gazon gele plekken. Geef je tuinspullen en jezelf lekker vrij en laat het beregeningssysteem het werk voor je doen. Met een automatisch beregeningssysteem voorkom je dat je tuin achteruit gaat en je hoeft er niet eens naar om te kijken! Ondertussen houd jij een zee van tijd over om andere dingen te doen. Of lekker in je tuin te ontspannen.

automatisch watergeefsysteem Voor elk type tuin en groen

Het maakt niet uit of je water nodig hebt voor de planten in de tuin, in potten, in de borders, het gazon of de haag. Er zijn automatische watergeefsystemen voor vrijwel elk type tuin en iedere soort groen. SummerRain plug ‘n rain startsets zijn van professionele kwaliteit, die geschikt zijn voor iedere particulier met én zonder groene vingers. De aanleg van een watergeefsysteem is verrassend gemakkelijk, een kind kan de was doen. De sets zijn simpel uit te breiden, zodat ze precies bij je tuin aansluiten of mee kunnen groeien met het groen.

Slimme beregeningscomputer

Wil jij het toppunt van zorgeloos gemak? Kies dan voor een slimme beregeningscomputer. Het aansluiten op je watergeefsysteem is zo gepiept. Met een handige app stel je vooraf in wanneer en hoeveel water jouw planten, gazon en borders krijgen. De beregeningscomputer regelt dan de rest en stuurt het beregeningssysteem aan, zonder dat je er omkijken naar hebt. De beregeningscomputer heeft verschillende programma’s. Op maat gemaakt voor jouw groensoorten, op basis van het seizoen of bijvoorbeeld voor wanneer het langdurig droog is.

Welk systeem heb jij nodig?

Er zijn verschillende SummerRain watergeefsystemen voor planten in de volle grond, potplanten, borders, hagen en het gazon. Ze geven water van bovenaf of juist bij de wortels en zijn verkrijgbaar voor kleine tuinen en grote tuinen van meer dan 40 m². We geven je hier een eerste indruk van onze beregeningssystemen, zodat je alvast een idee krijgt welk systeem bij jouw situatie past.

Druppelset voor planten in potten

Potplanten houden niet van een plotselinge plens koud water, waarbij het grootste deel ook nog eens onderin de pot terecht komt. Daar kunnen de wortels door de overdosis water gaan rotten en schimmelen. Te weinig water is natuurlijk ook niet goed, zeker niet bij langdurig droog weer. Met deze druppelset voor planten in potten en bakken ben je zeker van een mooi gelijkmatige waterafgifte bij de wortels. Je potplanten hoeven niet meer te lijden onder de droogte of overtollig water.

druppelset voor bloempotten close up

Druppelset voor planten in potten

Potplanten houden niet van een plotselinge plens koud water, waarbij het grootste deel ook nog eens onderin de pot terecht komt. Daar kunnen de wortels door de overdosis water gaan rotten en schimmelen. Te weinig water is natuurlijk ook niet goed, zeker niet bij langdurig droog weer. Met deze druppelset voor planten in potten en bakken ben je zeker van een mooi gelijkmatige waterafgifte bij de wortels. Je potplanten hoeven niet meer te lijden onder de droogte of overtollig water.

Sproeiset voor je gazon

Je gazon krijgt regelmatig water zonder dat je er aan hoeft te denken. Ondertussen bespaar je ook nog eens bakken met water, en dat is met een gewone tuinsproeier wel anders. De draaibare pop-up sproeiers zijn slim in de bodem verzonken. Je ziet ze dus niet. Pas als het tijd is om te sproeien, komen ze tevoorschijn. Uiteraard zijn de sproeiers grasmaaier-proof. Kortom, altijd moeiteloos een gazon met een mooi frisgroene tint, ook in droge tijden.

Sproeiset voor je borders

Wil jij een en border met gezonde planten die een prachtig palet van groen en kleur aan jouw tuin toevoegen? Dan is een complete waterbesparende sproeiset voor borders heel handig. De borderplanten en bodembedekkers krijgen automatisch hun waterrantsoen. Precies waar en wanneer het nodig is, niet meer. Zo bespaar je emmers water. De sproeiers plaats je tussen je planten en stel je af op de hoogte van je planten. Aansluiten is kinderspel.

Druppelslang voor borders en hagen

Een automatische druppelslang is een speciale oplossing voor de planten in de border en de haag. Iedere plant en elke soort haag krijgt op de juiste momenten de juiste hoeveelheid water. Zo blijven ze zorgeloos mooi en gezond. De druppelslang geeft elke keer een kleine hoeveelheid water af. Niet teveel, maar exact genoeg. Zo voorkom je verdamping en verspil je nauwelijks water.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk het SummerRain assortiment of neem contact op met jouw SummerRain dealer in de buurt.